Frövi IK

Referat: Fall IF - Frövi IK

3p i första matchen i Myrsjöhus Cup.
En bortamatch som spelades hemma på Fröjevis konstgräsplan.
Några timmar före avspark var planen på Fröjevi täckt med snö men när det var dags för avspark var mattan snöfri och bjöd på fina förutsättningar för en fin fotboll. Fall IF hade en bonusstraff som man valde att lägga innan avspark. Straffsparken slogs i mål men Linus N som fick förtroende att vakta FIK:s mål var mycket nära att rädda. Vi börjar matchen lite avvaktande och känner på motståndet som inte alls är ofarliga. Vi har några halvchanser att skapa farliga anfall första 20 min men är inte riktigt nära men sen smäller det till då Dennis kommer loss på vänsterkanten och slår ett fint pass till Burin som inne i målområdet styr in kvitteringen 1-1 -- mååål härligt! Det blir inga mer mål i första halvlek. I andra halvlek dröjer det till matchminut 78 innan det blir nätrassel då vi får en frispark på vänsterkanten på offensiv planhalva. Oscar H slår frisparken och bollen letar sig in i mål via touch av David H -- FIK ledning med 2-1. Några minuter efter vårt ledningsmål så rullar vi upp ett fint anfall mellan flera FIK spelare innan bollen hittar fram till Burin på vänsterkanten som tittar upp och slår en fin passning till Dan som förvaltar läget med att utöka ledningen till 3-1 vilket också blir slutresultatet. Segern är rättvis och vi ger inga spelarbetyg men vi lyfter på hatten för ungdomsspelaren Linus N i mål som inte släpper in några spelmål och visade en trygghet mellan stolparna. Anton E (16år) fick göra debut i seniorsammanhang och kommer in och spelar helt respektlöst vilket bådar gott inför framtiden. Vi har en del att jobba vidare med då vi håller på att spela in ett nytt spelssystem och behöver förbättra samspelet mellan de olika lagdelarna men vi har tid på oss och vi är på rätt väg.